Kleine zorgen voorkomen grote problemen

Kleine zorgen voorkomen grote problemen

Gebouwen leven, dat betekent dat er frequent voor gezorgd moet worden. De voorbije jaren zijn in de meeste van onze centra de grootste problemen aangepakt. Toch is frequente controle noodzakelijk. Het gaat dan onder meer over de daken en riolen (kijken dat de putjes niet verstopt geraken); toiletten en lavabo’s (kijken of er geen lekken zijn) noteren van meterstanden van de nutsvoorzieningen, melden van problemen…

Die opvolging is belangrijk voor het gebouw zelf, maar ook voor alle instanties die controle uitvoeren ivm veiligheid, isolatie, milieunormen… We hebben in december dan ook onze administratieve ploeg versterkt die ervoor zorgt dat alles keurig wordt aangegeven, in tabellen wordt gegoten en dat we op basis van degelijk cijfers juiste beslissingen kunnen nemen.

Maar zoals altijd zijn echte handen en voeten ter plaatse onontbeerlijk. Zo zijn we nu bezig op dit vlak een ploeg samen te stellen. Door samen te werken, kennen we elkaars kwaliteiten en sterktes en weten we waarvoor we bij wie terecht kunnen. Zo helpen we mekaar en heeft elk gebouw zijn peter of meter, maar hebben we ook een creatief en ervaren team.

Als u praktisch bent aangelegd en overdag wel eens in één van onze centra kan binnenspringen dan bent u de geknipte persoon. Zowat in elke parochie zijn er gebouwen die we opvolgen, maar op dit moment hebben we het meeste nood aan iemand in Den Wolschaerder in Sint-Jozef Mortsel en het Centrum in de Osylei. Ook voor de Schrans in Sint-Jozef Edegem zoeken we mensen die willen meewerken aan de herdenking van de hele site.

Voelt u het kriebelen, neem dan zo snel mogelijk contact op met Pastoor Tom. We brengen u in contact met de andere vrijwilligers.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.