Kerstspel: IederEEN vurig verbonden

Kerstspel: IederEEN vurig verbonden

Vierde vier de zondag van IederEEN vurig verbonden

Ik had in het parochieblad gelezen dat we hartelijk uitgenodigd waren om deel te nemen aan de  “vier de zondag” een initiatief van de pastorale eenheid om mensen warmer met elkaar te verbinden. Heel benieuwd wat er mij te wachten stond ging ik zondag om 9.30u naar de Sint-Benedictuskerk.
Allereerst werd ik allerhartelijkst onthaald door verschillende mensen, een naamkaartje, een klein opdrachtje verder en ik leerde al wat mensen kennen. Ik had het gevoel terecht te komen in een groep mensen, die zonder twijfel elkaar al (een beetje) kenden, maar anderzijds ook enorm open staan voor nieuwe mensen.
Na het onthaal bleken we met een 25-tal deelnemers te zijn (corona had wat gesnoeid in het aantal), redelijk jonge mensen, en gingen we de liederen van de viering al eens oefenen. Een heerlijke start van de verbinding, omdat zingen verbindt. Daarna werd het kerstverhaal vertaald in een wagenspel, waarbij iedereen, IEDEREEN (!) een wezenlijke rol kreeg toebedeeld. Van gordijn, om een nieuwe scène aan te kondigen, tot ster van Bethlehem. Ikzelf kreeg samen met Johan en Jef de rol van koning toebedeeld. Vol spanning waren we aan het wachten op onze deelname in het geheel. Het werd een prachtig kerstverhaal, deskundig aan elkaar gepraat door Veva en Jo.  Het was een echte totaalbeleving.

Dan was het tijd voor de viering, enthousiast voorgegaan door Pastoor Tom. Uitleg werd gegeven bij de verschillende lezingen, waardoor het ook een boeiende en persoonlijke viering was. Ik heb genoten van de mooie liederen die klonken in die mooie kerk.
Na de viering werd er nog afgesloten met koffiekoeken en warme chocomelk en alternatieven voor anderen. Tijdens dit moment kreeg je ook de kans om elkaar te spreken. Ik genoot er van om nieuwe mensen te leren kennen, of mensen op een andere manier te leren kennen. Het deed deugd om me welkom te voelen. Ik heb genoten van elk afzonderlijk deel. Ik kan alleen maar oproepen aan mensen die mee de 4de zondag van IederEEN vurig verbonden, willen vieren om volgende maand  zeker mee te doen. Een aanrader! Hou de uitnodiging in het oog!

Jan Caljon

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.