Kerstmis vieren in onze kerken

Kerstmis vieren in onze kerken

Kerstmis is een van de hoogfeesten die wij als gelovigen vieren. Dat viering dan speciaal worden opgeluisterd en meer dan anders bezocht worden, is een feit.

Hieronder brengen we verslag met foto’s en filmpjes van de vieringen; Nog niet alles heeft ons bereikt; We zullen dan ook graag verder aanvullen de volgende dagen.

De gezinsviering in de Sint-Benedictuskerk in Mortsel op Kerstavond zondag 17.00 u.

Deze viering met meer dan 460 aanwezigen werd verzorgd in samenwerking met “IederEEN vurig verbonden”. het werd een warme voering met heel veel kindreen en bijna geen plaats meer; Zo vol was de kerk.

De kerstviering in de basiliek in Edegem op Kerstdag maandag 9.30 u.

In de basiliek waren 2 vieringen. 1 op Kerstavond om 21.00 u. en 1 op Kerstdag. Van de laatste kregen we een hele hoop foto’s die getuigen van de levendige bruisende viering. Ook hier was heel wat jong volk aanwezig die enthousiast en betrokken meevierden. Er werd zelfs gedanst. Zalig Kerstmis!

Beeldmateriaal Annick Buggenhout

Kerstviering in Sint Lodewijk Mortsel op Kerstdag maandag om 9.45 u.

Op kerstdag was pater Mark Van Beeumen (msc) de voorganger in de Sint-Lodewijkkerk tijdens een plechtige eucharistieviering. De kerk was prachtig versierd met bloemen en in kerstsfeer gebracht door de bloemenschiksters. Het koor ‘Gaudeamus’ onder de leiding van Hugo Peeters zong het gregoriaanse proprium ‘Puer natus est’.

Pater Mark houdt er steeds aan om na de viering aan de kerkdeur afscheid te nemen van de aanwezigen. En deze keer was er zelfs een glaasje bij en werden er al klinkend kerstwensen uitgewisseld.

Kerstviering in St.-Jozef Molenveld Edegem op Kerstdag maandag om 9.45 u.

In Sint Jozef Molenveld was er een prachtige kerstviering op kerstdag.
De viering werd voorgegaan door E.H. Bert Lodewijckx en Peter De Vriendt en werd opgeluisterd door het Koninklijk Familiakoor Elsdonk, onder de deskundige leiding van Stijn Paredis.
De zang viel enorm in de smaak, want het koor werd door de aanwezigen beloond met een uitbundig applaus.
De voorganger wist de aanwezigen enorm te boeien met zijn homilie.
Dankjewel voor deze prachtige, vredevolle viering.

Kerstviering in de Heiligkruiskerk in Mortsel op Kerstdag maandag om 11.00 u.

Ook in de Heilig Kruiskerk was er heel wat volk. Er waren jonge gezinnen, maar ook jongeren en mensen met heel diverse achtergrond die mee Kerstmis kwamen vieren. Er werd enthousiast samen gezongen. Na de viering bleven heel wat mensen napraten. Het was alsof het moeilijk was om naar huis te vertrekken. Mensen wilden elkaar niet loslaten. De warmte van de viering zat in hun hart.

We hopen deze pagina snel te kunnen aanvullen met verslag en/of beelden van de andere vieringen!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.