Kerstfeest bij Samana

Kerstfeest bij Samana

15 december kwamen we met 68 Samanaleden samen om Kerstmis te vieren in hotel De Basiliek.

Diaken Luc Van Hoof ging ons voor in de mooie viering, die Martine en Hilde voorbereidden. We hadden deze keer gekozen voor een muzikaal intermezzo ’s middags door luitiste Greet Schamp en zij was zo vriendelijk om ook tijdens de viering voor de muzikale begeleiding te zorgen.

De tafels werden in een halve kring opgesteld en voorzien van de kerstkaartjes, door Mies gemaakt. Het maakte de tafels extra feestelijk!

Na de viering, waarin we de liedjes-van-vroeger meezongen, zoals ‘Maria die soude naar Bethlehem gaan’,’ Wij komen tesamen’ en natuurlijk ook ‘Stille Nacht’, konden we aan het aperitief beginnen met daarna een lekkere maaltijd met romige preisoep, varkenshaasje met wintergroentjes en gebakken aardappeltjes.  Greet Schamp kwam ons nog een half uurtje vergasten op heerlijke luitmuziek voor we aan het dessert begonnen. Vele mensen hadden we al een tijdje niet meer gezien maar er was tijd om bij te praten en dat deed zichtbaar deugd. Na de javanais met koffie en versnaperingen kregen onze mensen een warm geschenk : een fleecedekentje van Samana, symbool voor de warmte die we elkaar geven met onze bezoekjes en activiteiten.

Greet Schamp kwam ons nog een half uurtje vergasten op heerlijke luitmuziek voor we aan het dessert begonnen. Vele mensen hadden we al een tijdje niet meer gezien maar er was tijd om bij te praten en dat deed zichtbaar deugd. Na de javanais met koffie en versnaperingen kregen onze mensen een warm geschenk : een fleecedekentje van Samana, symbool voor de warmte die we elkaar geven met onze bezoekjes en activiteiten.

Iedereen ging met een blij gemoed terug naar huis en we hopen velen terug te zien op onze volgende bijeenkomst!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.