Jonathan In de kijker

Jonathan In de kijker

Deze week verscheen op Kerknet een interview met Jonathan, een van onze vaste krachten bij iederEEN vurig verbonden.

Het lezen waard!

Op weg naar de Wereldjongerendagen (6) Jonathan (26) uit Hove

Jonathan Bruyndonckx (26)

  • Woonplaats: Hove
  • Studie: priesteropleiding (eerder: theologie en religiewetenschappen)
  • Hobby’s: jeugd- en speelpleinwerk, muziek (hoornist)


Hoe zouden vrienden je omschrijven? 

Wellicht als altijd goedgezind, want ik fluit graag deuntjes, een teken dat ik een vreugde te delen heb. Dat is ook zo.

Ik meen dat de vreugde die je als mens ervaart maar helemaal tot zijn recht komt als je die kan delen.

Ook als iemand die dingen in beweging wil zetten: werkt het niet, dan moeten we het op een andere manier proberen. Die les leerde ik in het jeugdwerk.


Hoe zou je je zelf omschrijven?

Ik wil graag mensen begrijpen. We zitten soms een beetje vast in onze eigen visie, maar ik vind het belangrijk om te begrijpen waarom andersdenkenden anders denken. Dus ben ik nieuwsgierig en luisterbereid. Daarnaast streef ik persoonlijke gemoedsrust na die ik ook probeer uit te stralen. Dat gaat redelijk vanzelf. Een minder kantje: ik drink nogal graag koffie. Zonder koffie ‘s morgens kan ik wel eens wat ‘lastig’ zijn.


Geloven is …

… vanuit verwondering en dankbaarheid bewust in een verhouding staan tot God en de medemens. Wanneer Jezus zegt dat we als kinderen moeten worden, dan heeft dat voor mij te maken met verwondering. Daaruit spruit de dankbaarheid voort, en die kunnen we plaatsen bij God.


Wat is je levensmotto?

De vrede. Kort, maar krachtig en veelbetekenend. We wensen het elkaar toe in de eucharistieviering, we bidden ervoor in tijden van oorlog. Zelf sluit ik mijn mails ermee af. Het is veelbetekenend. Ik wens je vrede als het tegenovergestelde van conflict.

Ik wens je vrede in je relatie tot God.

Ik wens je vrede (en heelheid) in je hart. Wanneer mijn broers en ik afscheid nemen van elkaar, dan doen we dat ook steeds met: ‘De vrede’.


Welke gebeurtenissen in je leven hebben een grote impact gehad?

Lees verder op KERKNET. Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.