Internationale Dag van Menselijke Broederschap 4 februari 2023

Internationale Dag van Menselijke Broederschap 4 februari 2023

Overgenomen van Attent!

“De Internationale Dag van Menselijke Broederschap is een model voor interreligieuze harmonie”, aldus VN secretaris-generaal António Guterres op 27 januari 2023.

“De Internationale Dag van Menselijke Broederschap viert de waarden van mededogen, religieus begrip en wederzijds respect.  Deze waarden liggen ten grondslag aan de vrede en zijn de lijm die onze menselijke familie bijeenhoudt. Toch worden ze overal ter wereld uitgehold.  Door groeiende verdeeldheid, groeiende ongelijkheid en groeiende wanhoop. Door het toenemende sektarisme, strijd en zaaien van haat. We zien voorbeelden van religieus extremisme en onverdraagzaamheid in alle samenlevingen en onder alle religies.
Het is de plicht van religieuze leiders overal om het instrumentaliseren van haat te voorkomen en extremisme onder hun volgelingen onschadelijk te maken. Het document ‘Menselijke broederlijkheid voor wereldvrede en Samenleven (4 februari 2019)  – mede opgesteld door Zijne Heiligheid Paus Franciscus en Zijne Eminentie de Grootimam van Al-Azhar Sheikh Ahmed Al-Tayeb – is een model voor interreligieuze harmonie en menselijke solidariteit.
Laten wij ons allen hierdoor inspireren en het engagement vernieuwen om samen één menselijke familie te zijn.  Laten we samen bouwen aan een verbond van vrede. Rijk in verscheidenheid, gelijk in waardigheid en rechten, verenigd in solidariteit.”

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.