IederEEN vurig verbonden: Halfweg het proefjaar van de vier de zondag

IederEEN vurig verbonden: Halfweg het proefjaar van de vier de zondag

Inderdaad met de 5e vier de zondag op 23 januari waren we al halfweg het 1e proefjaar van dit maandelijks initiatief van “IederEEN vurig verbonden”.

De tekst van Paulus over de vele  ledematen die samen één lichaam vormen, kon niet beter passen.

Na de eucharistieviering bleven we in de kerk om het thema op ludieke en visuele manier tastbaar te maken. Overal in de kerk waren puzzelstukjes in verschillende kleuren verborgen. Als je die samenlegde, bekwam je de tekening van een menselijk lichaam. In vier groepjes gingen (vooral) de kinderen op zoek naar de puzzelstukjes van hun kleur. Maar er was meer: op de achterzijde van de puzzelstukjes stonden woorden geschreven. In de juiste volgorde vormden die samen een treffende zin uit de tekst van Paulus.

Toen verhuisden we naar de “Tandem” waar de volwassenen in deelgroepjes verder reflecteerden en met elkaar uitwisselden over de verschillende taken in een gemeenschap. Intussen konden de kinderen onder toezicht vrij spelen.

Een zinnetje uit Paulus’ tekst wil ik graag nog eens herhalen:

“Wanneer één lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden.”

We mochten het ondervinden tijdens de voorbede, waarin ieder spontaan zijn zorgen voor God bracht en we eensgezind baden voor alle mensen die genoemd werden.

Ook deze keer moesten we verschillende van onze “ledematen” missen. Corona, quarantaines, onverwachte andere verplichtingen,… Maar tegelijk mochten we ook deze keer mensen onthalen die voor de eerste keer deelnamen aan een vier de zondag. Velen vertelden hoe ze getroffen waren door de open en warme sfeer in deze groep, en dat ondanks de frisse buitentemperatuur (we verorberden onze hotdogs uit het vuistje immers in open lucht!).

En wat zeg je hiervan?
Eén van onze trouwe “ledematen” kon er deze keer niet bij zijn op de activiteiten, maar… kwam toch op voorhand alles mee klaar zetten en vergastte ons bovendien op 2 potten heerlijke huisgemaakte soep.
Trekt dat je nog niet over de streep? Over de volgende vier de zondag (27 februari) binnenkort meer nieuws!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.