HERDENKING WAPENSTILSTAND – 10 EN 11 NOVEMBER

HERDENKING WAPENSTILSTAND – 10 EN 11 NOVEMBER

De oorlog in Oekraïne toont duidelijk aan dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en dat het bereiken ervan meestal gepaard gaat met zware offers. Op 10 en 11 november herdenken onze gemeente en de Edegemse afdelingen van de Nationale Strijdersbond en de Vlaamse Vredesvereniging VOS alle oorlogsslachtoffers en in het bijzonder de militairen en verzetsstrijders die tijdens de Eerste Wereldoorlog hun leven gaven voor de vrede en vrijheid waar wij van genieten.

Op 10 november herdenken we samen met leerlingen van Edegemse basisscholen de op Fort 5 gefusilleerde verzetsstrijders. De plechtigheid heeft plaats van 14.15 uur tot 15.00 uur aan het monument op de executieplaats naast de hangar van de bioklas. Iedereen is van harte welkom.

’s Anderendaags vangen we de herdenking aan met een Eucharistieviering om 09.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek. Aansluitend begeven we ons in stoet naar de begraafplaats en naar het monument “de vuist” voor een huldebetoon. Wil je van leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Da Vinci vernemen wie de Edegemse militairen waren die schuil gaan achter de onleesbaar geworden namen op het monument “de vuist”, vervoeg ons dan voor deze herdenking.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.