Herdenking 5 april op Palmzondag

Herdenking 5 april op Palmzondag

Vooraf was er enige aarzeling, is het een goed idee om de herdenking van het bombardement op Mortsel samen te laten gaan met de liturgie van Palmzondag. Aan de andere kant gaat het in beide gevallen om het lijden dat een plek krijgt en dus werd besloten er voor te gaan.

Dat is op zondag 2 april alvast een heel goeie keuze gebleken. Een volle Heilig Kruiskerk hoorde van de aankomst van Jezus in Jeruzalem en was getuige van het wijden van de palmtakjes. Hemelse stemmen van tientallen jonge stemmen van het jeugdkoor Waelrant begeleiden de dienst.

De coördinator van de herdenkingen Bart Bergen was nadien heel tevreden: mooi hoe de herdenking van 5 april als een rode draad naast het lijden van Jezus een plek heeft gekregen. Na het lijdensverhaal volgens Matteüs bracht pastoor Tom een korte homilie om de twee te verbinden.

Laten we kijken naar Jezus die op die bewuste Palmzondag Zijn lijden bewust tegemoet ging en dat deed zitten op het veulen van een ezel en gewapend met de zachtheid van stoffenkleren en de buigzaamheid van twijgen van de bomen. Moge dat zachtmoedige verzet tegen kwaad en onrecht ook ons steeds blijven inspireren.

Na de viering veel woorden van waardering en een heel hartelijk applaus voor het koor. De palmtakjes werden gretig meegenomen. Hartelijk dank aan iedereen.

Meer foto’s van deze viering en meer over de herdenking van 5 april 1943? Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.