Hebt u gehoord van de metaalactie van het Oekraïne Café te Edegem ?

Hebt u gehoord van de metaalactie van het Oekraïne Café te Edegem ?

Tijdens de eerste twee weken van september 2022 werd allerlei metaal en oud ijzer verzameld door vrijwilligers van het Oekraïne Café en de Oekraïense gasten te Edegem. We maakten promotie via verschillende kanalen, via de GVA, posters, sociale media, Kerk en Leven met dank aan pastoor Tom Schellekens van de Pastorale Eenheid H. Maria Magdalena Mortsel en Edegem, Hoplr. Onze actie werd gesteund door Schroothandelaar Vermetal uit Schelle, onze partner die goede voorwaarden bood. Op het einde van de actie konden we hen twee volle containers meegeven. De Universiteit Antwerpen schonk daarbovenop ook nog een container wat een totaal bedrag opleverde van zo’n €4,500.

Het bedrag werd gestort aan de organisatie België voor Oekraïne. Met dit bedrag werd een power bank Eco Flow DELTA 2 Portable Power Station ter waarde van €1,199 aangekocht. Dit is momenteel een veelgevraagd artikel in Oekraïne dat stroom kan leveren tijdens de langdurige stroomonderbrekingen als gevolg van voortdurende bombardementen op elektrische installaties in Oekraïne. De rest van het geld ging naar de aankoop van dringend medisch materiaal zoals anesthesie en krachtige pijnmedicatie, nasogastrische sondes, urinezakken, spuiten en zoveel meer waarvan een gedeelte tot nog toe lokaal geproduceerd werd in Charkiv. Deze fabriek is intussen echter gebombardeerd

Dinsdag 20 december 2022 vertrok deze lading samen met ander medisch materiaal ter waarde van zo’n €20,000 richting Lviv. De materialen werden overhandigd aan een anesthesist werkzaam bij het “Anesthesiology and Intensive Care Unit Staff of 8th Hospital” te Lviv. Zij bewerkstelligen ook de dispatch van een gedeelte van de materialen naar ziekenhuizen dicht bij het front. Nadia met Oekraïense roots, haar man Tim en Etienne uit Boechout en Dieter uit Kontich staan mede garant dat de goederen in goede handen komen.

Wilt u ook steun geven aan de Oekraïners via deze locale contacten? Dit kan altijd door te storten op Rekening belgiëvooroekraïne : BE73 9531 3254 9960 met vermelding ‘LVIV 8 Support’.

Voor meer informatie over belgiëvooroekraïne, mail Etienne Wauters @ e.wauters@skynet.be

Het Oekraïne Café Edegem werkt samen met EGRIS, de gemeentelijke raad voor internationale solidariteit, werkt aan de opvang en ondersteuning van onze Oekraïense gasten in Edegem en ondersteunt de organisatie belgiëvooroekraïne van Boechout.

Voor meer informatie over het Oekraïne Café Edegem, mail Wilfried Van Bouwel @  vzwnosissa@hotmail.com

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.