Halleluja: de misdienst van 5 Februari in Heilig Kruis

Halleluja: de misdienst van 5 Februari in Heilig Kruis

Hierbij een verslagje van de misviering van 5 Februari in eet Heilig Kruis, die toch wel heel speciaal bleek te zijn. De kerk was goed gevuld met mensen.

24 jonggehuwden vierden hun huwelijk van afgelopen jaar en liepen in processie met hun huwelijkskaars naar het altaar toe. Enkele van hen hadden een baby’tje op de arm en verschillenden brachten een voorbede of lazen een Bijbeltekst. Twee koppels van het jaar tevoren sloten ook graag aan. Dit was opnieuw een hoopvol teken hoe jonge mensen Jezus willen volgen en het laat weer zijn dat de Kerk leeft vandaag de dag!

Volledig fotoverslag onderaan!

Het lied “Halleluja” werd prachtig gespeeld en gezongen na de homilie. En zoals in elke viering werd ook de Vrede gewenst samen met een enthousiast “Shalom”.

Er werd ook aandacht besteed aan het zilveren jubileum van Griet Harboort als pastoraal werkster. Pastoor Tom haalde enkele anekdotes aan van Griet, zoals die van een kind die haar de eretitel “vriendin van Jezus” gaf. Griet werd op het einde door pastoor Tom in de bloemetjes gezet en kreeg een knuffel van Sus. Griet gaf een onvoorbereide speech, die veel applaus ontving.

Erik Van Roosbroeck gaf een ook wat toelichting over de komende “Alphareeks” No 2 die start net na Pasen. De alphareeks is bedoeld voor ieder die wil kennismaken met de kern, van ons geloof. De hoeveelheid flyers van de nieuwe reeks bleken ontoereikend…; er zullen er binnenkort meer worden bijgedrukt.

Na afloop van de mis was er het gezamenlijke koffie-, thee- en fris-drankenmoment. Tijdens dit soort vieringen is duidelijk te zien en te voelen dat de Heilige Geest aanwezig is en zorgt voor een verbondenheid onder de aanwezigen. Hierbij nodigen wij u graag uit om er de volgende keer ook/weer bij te zijn.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.