Groene vingers en goesting?

Groene vingers en goesting?

Wie tijdens deze zomer op donderdag aan de Grot te Edegem komt, zal steevast, in weer en wind, drie mannen tegenkomen. Patrick, Hugo en Dirk.

Alsook mogelijk Reinhilde, Andre, pastoor Tom, Mark, Boomzorg Thiré, Michel en Elise(met of zonder kids).

Mensen met groene vingers en veel goesting.

Goesting om eerst in het voorjaar de strijd aan te gaan in de verwilderde, bijna onbekende tuin van de Sint Antonius kerk te Edegem (Strijderstraat).

Na het voorbereidende werk van zomer 2022 door verschillende vrijwilligers, werd de gehele tuin stukje bij beetje gestript. Vele aanhangwagens vol wortels, takken, onkruid, ed werden er weggereden naar het containerpark.

Eenmaal de tuin volledig leeg was, startte de aanleg. Een pad werd aangelegd.

We kregen van verschillende mensen vaste planten, waarvoor veel dank!

Verschillende bloemen werden thuis gezaaid, opgekweekt en daarna geplant in de tuin. Op dit moment staan ze prachtig te bloeien naast de ingang van de kerkdeur!

Aardappelen, boontjes, courgettes en pompoenen werden geplant. Van sommigen mochten we al oogsten. Anderen zie je bijna groeien. Deze groenten worden gratis aangeboden.

Er werd hard gewerkt én goed gelachen. Er werd samen gepicknickt op de middag. Het gebeurde dikwijls dat we onverwacht hulp kregen of dat er iemand langs kwam die toevallig de tuin ontdekte.

Aan het einde van het voorjaar werd een symbolisch element geplant in de tuin. Het kruis.

De tuin is deze zomer ook een plek geworden waar mensen elkaar mogen ontmoeten in gebed en samenzijn. We noemen het een pop up gebedsmoment. Meer info hierover vindt u op www.mijnparochie.be

Tijdens de zomermaanden wordt er nog steeds elke donderdag tussen 10u en 14u volop gewerkt, maar nu op het groene domein van de Grot naast de Basiliek.

Hier is er al veel gesnoeid en struikgewas verdund. Oude, originele borders werden uitgegraven en hersteld, nieuwe borders worden aangelegd, er komen meer bloemen op het domein, …

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.