Gouden jubilee voor Rob Gillé

Gouden jubilee voor Rob Gillé

Rob Gillé speelde zijn eerste viering op kerstavond 1973 in de wijkschool van Buizegem op vraag van pastoor Leonard Goossens zaliger. Die pastoor had gehoord dat Rob piano speelde en meende dat hij dus wel orgel zou kunnen spelen. Rob vond toch dat het niveau beter kon en heeft dan orgel gestudeerd aan de academie in Wilrijk. Oud-Burgemeester Van de Kerckhof zaliger vond het orgeltje toch wat min en heeft toen het Johannes orgel laten plaatsen. Toen de kapel in Buizegem gesloten werd is dat via een omweg naar de kerk van Sint-Antonius verplaatst.

Rob speelde meestal in Buizegem meestal op zaterdagavond en alle feestdagen… nadien is meneer Grégoire gekomen, daarna werd de kapel van Buizegem gesloten…

Rob is dan als organist naar de basiliek gegaan. Luk De Deckers deed de zaterdagviering en Rob speelde dan op zondag zuiver orgelspel. Nu speelt Rob nog steeds in de basiliek. Zijn lievelingscomponist is Gustav Mahler, muziek met de grote gevoelens van de romantiek. Rob Gillé probeert met muziek mensen te helpen om te bidden zoals een zuster en pastoor André Goossens opmerkten.

Met Pasen zullen we hem in de viering van de basiliek om 9.30u omwille van die lange carrière van 50 jaar bijzonder danken. Iedereen hartelijk welkom.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.