Godly Play met kinderen… De grote adventsreis – deel 2

Godly Play met kinderen… De grote adventsreis – deel 2

Zondag kwamen we weer met een groepje kinderen samen voor een tweede Godly Play adventsreis.  Deze keer waren het de herders en de drie wijzen die centraal stonden.

Op een heldere nacht in Bethlehem waakten de herders in het veld over hun schapen, die aan het rusten waren onder de glinsterende sterren. Plotseling was er een fel licht aan de hemel. Engelen doken op en zongen liederen over vrede.  De herders werden bang, maar de engelen spraken liefdevol tot hen: “Vrees niet, want wij brengen jullie vreugdevol nieuws. Vandaag is in de stad van David de Redder geboren, Christus de Heer.”

Vol verwondering haastten de herders zich naar de stal, waar ze het kind vonden, gewikkeld in doeken en slapend in een voederbak. Bij het zien van het kind werden hun harten vervuld van vreugde.

Elders reisden er drie wijzen, geleid door de schittering van een bijzondere ster, naar het pasgeboren kind in Bethlehem. De drie wijzen begrepen dat dit kind meer was dan zomaar een koning en brachten geschenken van goud, wierook en mirre met zich mee.

Geïnspireerd door het verhaal gingen we creatief aan de slag.  We sloten de bijeenkomst af met een gezellig kringmoment met een drankje en een hapje.

Kerstmis is niet alleen een herinnering, maar ook een belofte van vernieuwing, vrede en liefde.

Een gezegende Kerst voor jullie allemaal!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.