Gezinsdag vormelingen Mortsel

Gezinsdag vormelingen Mortsel

De vormelingen van Mortsel hadden op 23 april hun belangrijke gezinsdag.

Samen gingen ze vanuit hun hoofdkwartier (OLVE) op ontdekkingstocht. Voor die tocht had de catechistenploeg gezorgd. het was niet alleen een ontdekking van de opdrachten, maar ook het ontdekken van wie jij als gelovig mens wil zijn. Dat bereidde hen voor op de namiddag. Dan zouden ze van pastoor Tom het kruisje ontvangen dat ze op hun vormsel 20 mei dragen.

In de namiddag kwamen de ouders meedoen. Pastoor Tom leidde een Quiz over de dingen die de kinderen doorheen het jaar hadden geleerd. Het werd een gezellig en uitdagend moment.

Nadien waren alle vormelingen terug van hun ontdekkingstocht en werden ze met hun ouders bijeengebracht om samen het kruisjes moment te beleven. Pastoor Tom zegende de kruisjes en ieder mocht zijn/haar kruisje komen halen. Dat was een bijzonder moment.

Dan werd er samen spaghetti gegeten. Daar hadden heel wat vrijwilligers de hele dag aan gewerkt. Het werd een gezellige boel. Iedereen hielp de zaal opruimen.

Het werd een fijne dag. Nu Hop naar het vormsel op 20 mei!

Dank aan alle ouders die meededen. Jullie geven waarde mee aan je kind. Daar doen we het samen voor.

Dank aan alle Catechisten voor weer een jaar inzet, vergaderen, catechesemomenten, vieringen begeleiden en nog veel meer.

Dank aan alle vrijwilligers om deze dag te helpen realiseren. Zonder jullie kon dit niet. En ja… Sommigen staan niet zo graag op de foto omdat ze bescheiden werkers zijn, maar jullie zijn goed waard.

Dank aan pastoor Tom. Inspireren, helpen en zelfs opruimen. Waar jij allemaal niet opduikt.

OPROEP: Wil jij misschien mee helpende hand zijn of catechist? Neem gerust contact op.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.