(g)een storm op de laatste “vier de zondag”

(g)een storm op de laatste “vier de zondag”

Iedereen herinnert zich beslist nog zondag 23 juni 2024.

Het was namelijk in één klap de allereerste echte lente- en zomerdag van 2024.

Maar het was ook de 4e zondag van de maand juni en dus bijeenkomst van gemeenschap “IederEEN vurig verbonden”, meer nog, het was onze laatste bijeenkomst van dit derde werkjaar.

Traditiegetrouw aten we dus lekkere verse frietjes met een koude schotel en dat kon dus zowaar buiten op de speelplaats van de Tandem. Geen jassen, geen paraplu’s, geen buienradars in de aanslag.

Toen we daarna de kerk binnenkwamen voor de eucharistieviering stonden we voor een volgende verrassing: voor het altaar lag … een boot. De kinderen werden direct uitgenodigd om in de boot plaats te nemen. Dat was nogal wat anders dan op een saaie kerkstoel.

Toen het tijd was voor het evangelie werd duidelijk waarom die boot daar lag: Benjamin vertelde ons in geuren en kleuren het verhaal van de storm op het meer: hoe de apostelen doodsbang werden terwijl Jezus godbetert rustig lag te slapen alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Wind en regen werden door behulpzame vrijwilligers heel plastisch uitgebeeld met ventilatoren en spuitbusjes!

Zo werd het op deze stralende zomerse dag toch nog storm… tot Jezus, wakker gemaakt door de apostelen,  de storm stilde. Pastoor Tom voegde er nog wat duiding aan toe en tijdens de communie klonk het liedje “Hij is erbij”, waarvan hier enkele woorden:

Soms brengt God de storm tot stilte
Soms leidt Hij ons erdoorheen
In de stormen van het leven
Zijn we niet alleen


Hoe het ook zij
Hoe het ook zij
Hij is erbij

Na de viering hielden de grote mensen een kringgesprek rond de actualiteit en de plannen voor de gemeenschap. Intussen konden de kinderen hun hartje ophalen in “hun” turnzaal.

We eindigden de dag en het jaar met een reuze familiespel van “water en wind” met leuke opdrachten die alle wel iets te maken hadden met … storm.

Graag tot ziens op een bijeenkomst in het volgende werkjaar van “IederEEN vurig verbonden”!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.