Filip is Kerkmeester bij de kapel van Onze-Lieve-Vrouwe Lof ter kathedraal te Antwerpen

Filip is Kerkmeester bij de kapel van Onze-Lieve-Vrouwe Lof ter kathedraal te Antwerpen

Of we er met enkele vrienden bij wilden zijn? Deze bescheiden vraag kwam enkel weken geleden.
Filip Vanheer (de man achter de Mariabeeldjesactie van vorig jaar) viel de bijzondere eer te beurt om als Kerkmeester opgenomen te worden in de Gilde van de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Lof* ter kathedraal.

De formele aanstelling gebeurde tijdens de plechtige Eucharistieviering ter gelegenheid van Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis op 2 februari in de Antwerpse kathedraal.

“Als Antwerpenaar, praktiserend katholiek gelovige en Maria-vereerder komen hiermee meerdere lijntjes samen, wat maakt dat ik hier bijzonder blij mee ben. Ik las ergens: “Maria’s gelovig bestaan leert ons wat geloven eigenlijk betekent: het gaat niet om het aannemen van een reeks onbegrijpelijke waarheden, maar om een leven in verbondenheid met God en met mensen. Geloven is leven vanuit een diepte die wortelt in God en naar de toekomst die God voor ons openhoudt.” Deze visie, die tegelijk ook opdracht en zending is, wil ik mij als Kerkmeester eigen maken.”

We waren er graag bij en feliciteren Filip met zijn aanstelling.

Wil je meer weten over de onze-Lieve-vrouwe kapel en de kerkmeesters, Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

3 Comments so far

FilipPosted on11:34 pm - feb 6, 2023

Dank aan Alex, Bjorn, Brice, Erika, Denise, Dirk, Fernand, Johan, John, Henri, Karlijn, Kris, Maria, Marie-Louise, Mieke, Roeland, Soetkin, Vicky, Wilfried, Wendy en Wim (in alfabetische volgorde) om dit mooie moment mee te maken en de vele anderen voor hun blijken van sympathie.

KarlijnPosted on7:57 pm - feb 8, 2023

Proficiat met je benoeming tot kerkmeester van de kapel van de kathedraal

Roger ButtiensPosted on10:34 am - feb 9, 2023

Filip, beetje laat wellicht maar sinds het pensioen minder mail lezend…. Toch een welgemeende proficiat met deze benoeming die toch wel iets betekent voor een gelovig man.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.