FEMMA SINT-BENEDICTUS Tentoonstelling “Zeldzaam en onmisbaar”

FEMMA SINT-BENEDICTUS Tentoonstelling “Zeldzaam en onmisbaar”

Woensdag 7 februari. Met acht personen bezochten we deze tentoonstelling.

Om half drie hadden we in het MAS afspraak met een gids. Deze vriendelijke man leidde ons eerst door de “opslagruimte” waar nog talloze verborgen schatten rusten uit diverse musea.

Daarna begon de wandeltoer doorheen de tentoonstelling.

Magritte, Ensor, Jordaens, Rubens, Lucas FaydHerbe, Gustaaf Van de Woestijne, Rik Wouters, Henry Moore…. het zijn maar enkele van de wereldberoemde kunstenaars van wie de werken hier samen tentoongesteld worden.

Een zeldzame en unieke collectie van juweeltjes uit de Vlaamse topstukkenlijst.

Je zal ze nooit samen zien, want sommige hangen op plaatsen die zelfs nooit voor het publiek toegankelijk zijn. Immers, een twintigtal grote en kleine musea, maar ook kerken, bibliotheken én particuliere verzamelaars gaven de topstukken in bruikleen.

We genoten met volle teugen, mede dankzij de aangename manier waarop onze welbespraakte toffe gids ons al dat moois liet smaken, die ruimte liet voor allerlei reacties en vragen. Met een kleine groep is daar natuurlijk ook veel meer gelegenheid toe…

Voor we het goed en wel wisten waren er meer dan twee volle uren voorbij gevlogen! We hebben onze gids met een hartelijk applaus bedankt.

Ik zou zeggen: afwezigen hadden ongelijk! Ze hebben iets unieks gemist. Maar er is nog mogelijkheid voor bezoek tot 24 februari in het MAS.

Het is een echte aanrader en een verrassende reis door de kunstgeschiedenis.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.