FEMMA SINT-BENEDICTUS Stemmige ‘Tussen-sint-en-kerst’

FEMMA SINT-BENEDICTUS Stemmige ‘Tussen-sint-en-kerst’

Maandag avond 12 december. Een vijfentwintigtal dames waren ingeschreven op dit traditionele evenement. Wie het al eens meemaakte probeert er telkens opnieuw bij te zijn. En dat was nu ook het geval.
In het midden van het lokaal stonden enkele tafels boordevol mooie feestpakketjes, gemaakt, samengesteld en verpakt door handige en creatieve dames! Nog voordat het bezinningsmoment begon waren de pakjes al bijna allemaal verkocht…
We zetten ons aan tafel, en daar lag een leuke attentie: een houten kerstboompje om zelf in mekaar te steken. Origineel!

De bezinning
Lichten werden gedempt en het werd stil. Mooie sfeermuziek weerklonk. Na het welkom door Hedwige wisselden stemmige bezinningsteksten en muziek mekaar af. Van Sinterklaas over het kerstgebeuren tot de drie wijzen die een ster volgden. Bezinning over waakzaamheid, hoop, klein geluk. Over kansarmoede en onrecht, veraf en dichtbij, over licht in een donkere tunnel. Over verandering en vernieuwing.
Er werd ook een verhaal verteld over een Maria-figurante in een kerststal die vergeefs op de Jozef-figurant wachtte, en in de plaats daarvan voor het eerst een – zwangere – dakloze ontmoette. Het verhaal eindigde met… een geboorte in de stal, want er was geen plaats in de ‘herberg’…
De bezinning eindigde met een fijne kerst- en nieuwjaarswens. Daarna bleef het ogenblikken-lang stil, de inhoud zinderde nog na. Iemand begon aarzelend in de handen te klappen en plots barstte het applaus los.

Rozijnenbokes en warme chocolademelk
En dan volgde het gezellig samenzijn met de traditionele verse warme chocolademelk en rozijnenbokes, netjes verpakt in papieren servetjes. Tijd voor gesmul en gebabbel. Na de ernst: het genieten.
Alle aanwezigen gingen voldaan naar huis. Na nog veel complimentjes voor het Femma-team, dat ons nog maar eens verwende.

Dankjewel Hedwige, Hermine, Marcella, Nora en Julienne!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.