FEMMA SINT-BENEDICTUS bezocht het VOLXMUSEUM in Deurne

FEMMA SINT-BENEDICTUS bezocht het VOLXMUSEUM in Deurne

Op dinsdag 4 oktober trokken negen Femma dames naar Deurne. Daar, op de Turnhoutsebaan, ligt nog een verborgen parel, de Koraalplaats, waar we de sfeer van vroeger gingen opsnuiven. Op het programma: het VolXmuseum. Het is een museum met een grote X; X is de onbekende, en onbekend is onbemind …

We werden hartelijk verwelkomd door de gids die ons een stukje Deurnese geschiedenis voorschotelde. Over het ontstaan van Deurne, dat begon als een kleine nederzetting aan de Schijn, tot de hedendaagse deelgemeente van Antwerpen.

Het museum zelf bestaat uit verschillende kleine huisjes die ingericht zijn met interieurs uit vroegere tijden: de woonkamer met de Leuvense stoof, daarnaast het pomphuis met de zwengelpomp, de slaapkamer met het lampetstel. Ook de zolder kan je bezoeken en daar op ontdekking gaan.

Even werd een koffiepauze ingelast en dan werd de draad terug opgenomen.

Ondertussen vertelde onze begeesterde gids met veel humor zijn verhalen en wetenswaardigheden en wij luisterden heel aandachtig.

Daarna bezochten we nog het werkhuis met de smidse en het huis van de schilder met allerlei benodigdheden voor deze stiel. Het was gelegen in een van de kleine smalle achterstraatjes. Deze kleine huizen zijn thans nog bewoond.

En dan was het tijd om afscheid te nemen van de gids en terug te ‘trammen’ naar Mortsel, met als bagage wat meer kennis over de gemeente Deurne.

Het Femma-team St.-Benedictus

N.v.d.r.: Nog even vermelden dat de activiteiten van Femma St.-Benedictus steeds open staan voor niet-Femma leden. Vandaag 19 oktober heeft alweer de volgende activiteit van Femma plaats: ‘High tea’.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.