Feest Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Feest Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Het feest was een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar omdat 11 februari in 2024 op een zondag viel, leek het ons toch de moeite om een speciale dag te voorzien. Zo gezegd, zo gedaan, werden de handen in mekaar geslagen en kregen we een sterk programma met een mooie opkomst.

Om 9.30u hadden we zoals altijd de eucharistieviering met de zeer gewaardeerde bijdrage van het basilicakoor. In de viering hoorden we over de blijde boodschap van de liefde van God. Een liefde die bestemd is voor iedereen, maar dan iedereen zoals God dat ziet. Als wij mensen iedereen zeggen durven we al eens denken deze of gene niet natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

Voor God is dat anders, Hij houdt van elke mens wie zij of hij ook is. Het is Maria die die boodschap op een heel zachte, liefdevolle manier tot bij mensen kan brengen, wat mensen nog steeds in grote getale tot bij de grot brengt en dus ook bij God.

Na de viering was er een extra editie van koffie na de viering en werd er hartelijk nagepraat, het was een sfeervolle viering. Toch droomden enkele kerkgangers van meer, want Onze Lieve Vrouw van Lourdes dat doet toch meteen aan Lourdes denken en du aan kaarsjes, kunnen we geen kaarsjesprocessie houden?

Jazeker dat kan en dus op zondagavond doken plots een goeie 40 mensen op aan de grot om met een kaars in de hand door het parkje te wandelen en samen de rozenkrans te bidden en Te Lourdes op de bergen te zingen. Af en toe kwam de regen ons plagen, maar we hielden dapper vol en baden voor de intenties van onze medebewoners uit Edegem en Mortsel. Op het einde waren velen eensgezind, ’t is toch tot volgende keer…

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.