Eind januari ‘werelddag voor de Melaatsen’ Damiaanactie in actie

Eind januari ‘werelddag voor de Melaatsen’ Damiaanactie in actie

60 jaar Damiaanactie!

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die sinds 1964 actief is en aanwezig is in 14 landen. In Brussel steunt Damiaanactie het project BELTA, waarmee dakloze tuberculosepatiënten tijdens hun moeilijke langdurige behandeling gehuisvest kunnen worden. Het is de missie van Damiaanactie om mensen te helpen die lijden aan lepra, tuberculose en andere besmettelijke ziekten zoals leishmaniasis. De organisatie doet dit door de toegang tot de gezondheidszorg te maximaliseren via opleiding van plaatselijk personeel, onderzoek en gerichte medische activiteiten. Ook werkt de organisatie aan bewustmaking en voorlichting, vergemakkelijkt ze de revalidatie van patiënten, bestrijdt ze het stigma dat aan deze ziekten kleeft en stelt ze alle daarvoor benodigde middelen ter beschikking. Wereldwijd werken er meer dan 1000 mensen voor Damiaanactie, waarvan 38 specifiek in België.

Onze Damiaanactieploeg staat in het weekend van 27 en 28 januari dan ook paraat.

Op zaterdagnamiddag trekken de vormelingen van Mortsel rond om stiften te verkopen en met de schudbussen om uw milde giften te verzamelen.

We zijn aanwezig na de viering op zaterdagavond in de St.-Benedictuskerk. Op zondag vieren we mee in de tv-mis en aansluitend zijn we erbij in de viering van de Heilige Familie.

Volgende week volgt een film n.a.v. 60 jaar Damiaanactie en de Heilige Damiaan als ons grote voorbeeld.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.