Een vierde zondag op de derde! Kun je nog volgen?

Een vierde zondag op de derde! Kun je nog volgen?

“Kun je nog volgen?” was ons dagthema. Niet omwille van het woordspel met 3e en 4e zondag, maar omwille van het evangelie van die dag. Daarin roept Jezus zijn eerste leerlingen en spreekt Hij de woorden “Kom en volg mij”

Het was meteen ook de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar en we werden verwelkomd met een een glaasje bubbels en hapjes. Het deed goed om bij te praten want voor sommigen was het twee maand geleden dat we elkaar zagen op een “vier de zondag”.

Na de maaltijd kregen we een enquête onder de kiezen als teaser voor het thema van de dag. De vragen gingen over diverse levensdomeinen die in onze tijd steeds maar complexer worden Er is zoveel informatie die ons overspoelt via zoveel kanalen dat het alsmaar moeilijker wordt om mee te zijn, om verantwoorde beslissingen te nemen, kortom om te … volgen.

We deelden hierover in kleine groepjes. Het was boeiend je mening te toetsen aan die van de anderen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de vraag hoe Jezus te volgen en hoe je eigen persoonlijke roeping te vinden.

Intussen kregen kinderen en tieners hun eigen programma. De kinderen moesten de juiste xeg vinden in een doolhof; de tieners kregen een boeiende rondleiding in de St. Benedictuskerk door pastoor Tom.

We eindigden zoals steeds met een vreugdevolle eucharistieviering.

Volgende maand valt de vier de zondag weer op de 4e zondag (25 februari) . Het thema is “Waar sla ik mijn tent op?”. Iedereen is welkom!

K.G en J.V.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.