Een kerstverhaal van zomaar vurig verbonden mensen uit onze gemeenschap

Een kerstverhaal van zomaar vurig verbonden mensen uit onze gemeenschap

Vorige week heb ik samen met een vriendin die ik leerde kennen via “IederEEN vurig verbonden” de Kerstkaarten geschreven voor Gastvrij Edegem vanwege onze Pastorale Eenheid.
Toen ik voor mijn boosterprik samen op weg was met mijn papa naar het vaccinatiecentrum in Lint vroeg hij me hoe het geweest was.
-“Goed papa. Het was leuk. We hebben goed bijgebabbeld en het was voor een goed doel dat we die kaartjes geschreven hebben namelijk voor de klanten van Gastvrij Edegem. En weet je, papa, mijn vriendin heeft voor kerst nog een ander gezin uitgenodigd. Gewoon omdat ze dan samen kunnen zijn en niet alleen.”
-“Wel”, zei mijn papa, “Kunnen wij dan ook eens niet eens iets doen voor dat gezin? Maar wat?”
-“Wel papa, heel eenvoudig, laat ons samen hun Kerstetentje betalen zodat er voor hen nog ruimte over blijft om met de kinderen naar het circus te gaan.”
Wel, zo gezegd, zo gedaan. Mijn vriendin gebeld, haar dit voorstel gedaan, zij was daar echt van onder de indruk. Ze vond het zo fijn, dat ze ons zelfs uitnodigde met Kerst, mijn ouders en ik.
’s Avonds besprak mijn vriendin alles met haar man. Het zou een kerst worden buiten de comfortzone want niet iedereen kende iedereen. Maar ze gingen ervoor.


We kregen na de eucharistieviering een berichtje dat we welkom waren. Het werd zo’n warme ontvangst. De kinderen stonden ons buiten op te wachten, een glaasje aperitief samen gedronken, pakjes open gemaakt want die waren natuurlijk ook voor iedereen voorzien, het gebed, lekker eten, drinken, de warmte van de kinderen om ons heen, de gelukkige gezichtjes. Het was echt een gezellige avond.
IederEEN vurig verbonden heeft hier duidelijk zijn vruchten afgeworpen en we hebben er allemaal een heel warm gevoel aan over gehouden.

Aan onze gastheer en gastvrouw via deze weg ook nog eens hartelijk bedankt voor jullie warme ontvangst en om onze avond ook zo mooi te maken. Als cadeautje kregen we elk een kameel, het symbool van de drie wijzen waren uit het Oosten die wierook, goud en mirre kwamen schenken maar dan in de vorm van een mooi Kerstfeest voor iedereen. Toch een heel mooi verhaal en echt gebeurd op zo’n mooie dag als vandaag, de geboorte van Jezus. Ik wens je nog een Zalig en vreugdevol Kerstfeest.

25/12/2021
Mariella

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.