Ecokerk: Met een 7sprong naar integrale ecologie

Ecokerk: Met een 7sprong naar integrale ecologie

In de digitale reeks Geloven op maandag” vertelden drie mensen welke acties ze reeds voerden en welke 7-sprong ze willen maken voor de toekomst. Inspiratie verzekerd! Deze Youtubepresentatie (18’) kan je hieronder bekijken.

De presentatie licht het begrip ‘integrale ecologie toe’, gaat in op de doelstellingen van “de 7sprong” en maakt dit alles concreet door drie verhalen. 
Anne-Mie Castelein, lid van de werkgroep Ecokerk van Attent, vertelt over de werkgroep spiritualiteit en de praktische stappen die in haar congregatie al gezet zijn en hoe naar de toekomst wordt gekeken.

Herman Augustyns, die tot voor kort priester was op Linkeroever en daar een groep medestanders had die onder meer het kerkgebouw zo ecologisch mogelijk renoveerden, licht toe welke stappen daar werden gezet en kijkt uit naar het moment dat hij in zijn nieuw werkveld in de Rupelstreek ook kan werken aan ecologische initiatieven. “Onze aarde heeft het nodig”, besluit hij.

Tenslotte vertelt Eline Vandendriessche hoe het ecologische al jaren sterk aanwezig is op de kampen van IJD Jongerenpastoraal Antwerpen en schetst uitdagingen om de ecologische keuze in de toekomst verder te ontwikkelen tot deze keuze gewoon normaal wordt.

Meer informatie nodig? Stel je vraag per mail aan Patrick Naulaerts, moderator van de werkgroep Ecokerk of aan Rita Boeren, stafmedewerker Attent.  

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.