DE TANDEM: We wuiven iemand uit!

DE TANDEM: We wuiven iemand uit!

Het schooljaar ‘loopt op zijn laatste beentjes’, en dat brengt in scholen extra beweging met zich mee. Zo ook in de basisschool De Tandem, achter de Sint-Benedictuskerk.

Nieuwe wegen voor directeur Ilse De Vooght

In de loop van het huidige schooljaar werd bekendgemaakt dat mevrouw Ilse De Vooght een nieuwe uitdaging heeft aangenomen: directeur worden van een totaal nieuw opgerichte inclusieve basisschool. Na 11 jaar aan het roer van De Tandem keert zij terug naar haar professionele ‘roots’, want haar betrekking vόόr De Tandem oefende zij uit in het buitengewoon lager onderwijs. De school waar ze in september begint draagt de naam Bubao Hoelahoep (Buitengewoon basisonderwijs type 3 en type 9), gevestigd in de Diksmuidelaan 195 in Berchem. Op 6 juni, dus enkele weken geleden, mocht zij officieel ‘het lint doorknippen’ van de schoolgebouwen (zie foto).

En wie volgt haar op?

De meest logische vraag die je je dan stelt is: wie wordt haar opvolgster?

Na de gebruikelijke periode van kandidatuurstellingen werd de knoop doorgehakt: de opvolger van Ilse De Vooght is Veerle De Peuter, geboren en getogen én wonend in Mortsel-Dorp, leerkracht van De Tandem, die momenteel een ondersteunende functie uitoefent voor de lagere school.

Viering einde schooljaar in de Sint-Benedictuskerk

Het einde van het schooljaar zal heel speciaal gevierd worden voor zowel het personeel als de leerlingen van De Tandem. Aan de ene kant zal Ilse De Vooght feestelijk ‘uitgewuifd’ worden, en tegelijk zal Veerle De Peuter met enthousiasme onthaald worden als nieuwe directeur. Daarbij zal waarschijnlijk nog menig traantje vloeien…

Vanwege de St.-Benedictusparochie werd een attentie bezorgd door pastoor Tom. We wensen de beide dames succes in hun nieuwe loopbaan.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.