De Antoniusviering van 21 januari

De Antoniusviering van 21 januari

Prachtige foto’s van mark Daemen onderaan. Met heel veel dank!

Zondag 21 januari was het weerom een feestelijke dag in Edegem. Om 9 uur was er een volle Antoniuskerk voor een echt plechtige Eucharistieviering. Dank aan allen die voorgingen: pastoor Tom, de gebedsleiders, misdienaars en Basilicakoor. Na de viering nog een varkenskoekje en we waren klaar voor de processie.

Met getrommel en trompetgeschal lieten we al wie het horen wilde weten dat we op komst waren. Weerom veel belangstelling voor dit unieke gebeuren. De enige processie van de zuidrand trok door de straten van Edegem. Het nieuwe Antoniusbeeld, dat voor de mis gewijd was, werd door de gilde van St.-Sebastiaan gedragen. De gebedsleiders en misdienaars vergezelden pastoor Tom met het H. Sacrament.

Na een klein uurtje waren we terug aan de Antoniuskerk en werden de gaven aan Gastvrij Edegem nog gezegend. Het muziekkorps van KSA Cantecroy zorgde nog voor een muzikale ode.

In de kerk mochten we nog genieten van een optreden van warme muziek en dans door enkele mensen uit Ecuador.

Een traditie die we moeten koesteren en bewaren. Dit kan enkel nog dankzij de medewerking van de hele gemeenschap. Dit is een samengaan van erfgoed en religie, de Kerk kwam op straat.

Verder nog even dank aan het genootschap Cantecroy Mortsel, jeugdhuis ’t Varken , de Zuidrand Streekvereniging, Kring voor heemkunde Edegem, Gastvrij Edegem, Accordeonclub De Nachtegaal, vormelingen en catechisten die onderweg de goederen inzamelden. Ook dank aan de gemeente Edegem, Bar Bos en tuincenter Claes voor de logistieke steun. Dank ook aan de pers voor de aandacht aan dit gebeuren.

We kijken uit naar 19 januari 2025, en men zegge het voort.

De tevreden organisatoren

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.