Dan toch een geslaagde start van onze babbelkar

Dan toch een geslaagde start van onze babbelkar

Maandag 15 april ..; dat was het plan om onze nieuwe activiteit op te starten.

Maar de weergoden hebben er écht last minute anders over beslist.  Een hevige storm juist op het middaguur en de voorspellingen van enorme hagelbuien en een scherpe koude wind kort na de middag deden ons beslissen om noodgedwongen onze eerste ontmoetingen te verdagen naar 29 april.

En ja, die maandag, vergezeld van een stralend lentezonnetje, kwamen we tegen 14 uur aan op het Sint Goriksplein van Edegem. Isabel gepakt en gezakt met een bakfiets volgeladen met een tafeltje en stoeltjes. Ook voor lekkere koffie en thee was gezorgd. Al snel was er een aangenaam contact met enkele passanten. En we kregen alle lof voor dit diaconie-initiatief. Een oudere dame, vergezeld met haar dochter, had de uitnodiging op de eerder gebuste flyers duidelijk begrepen; ze namen plaats op de stoeltjes

En zo waren we echt gestart. Zo passeerde er nog een man die bedroefd was; zijn huisdiertje was die voormiddag gestorven. We konden hem opbeuren met een warme drank en een goede babbel. Een goede, opbeurende  en/of een ontspannende babbel; dat is het opzet van ons initiatief.

Rond 16 uur hebben we, geheel voldaan en met een warm hart tafeltje en stoeltjes opnieuw in de bakfiets geladen met de zekerheid op maandag

Iedereen maar vooral wie zin heeft in een hartige babbel is meer dan welkom (voorlopig) op het Sint Goriksplein te Edegem op 13 mei, 27 mei en wellicht veertiendaags, elke maandagnamiddag (14 uur – 16 uur).

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.