Damiaan en Damiaanactieweekend: 29 en 30 januari

Damiaan en Damiaanactieweekend: 29 en 30 januari

Op 29 en 30 januari zal tijdens de lichtmisvieringen in de zaterdag en zondagskerken aandacht gegeven worden aan de Heilige Damiaan en Damiaanactie. Bij het verlaten van de kerk zullen ook stiften en knuffeltjes aangeboden worden. Je kan dan ook steunen in een collectebus.

De vormelingen van Mortsel kregen over Damiaan coronaproof online een catechesemoment. Ze zullen zaterdagnamiddag in het centrum stiften aanbieden aan de voorbijgangers indien de coronamaatregelen dit toelaten op dat moment.

Waar staat Damiaanactie voor:

Damiaanactie biedt hoogwaardige gezondheidszorg, vergemakkelijkt de sociale reintegratie van getroffen personen en maakt mensen bewust van de medische en sociale aspecten van lepra en tuberculose; ziekten die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen.

We strijden in de eerste plaats tegen lepra en tuberculose. Om onze impact te vergroten, kunnen we deze strijd tegen combineren met de strijd tegen andere verwaarloosde ziektes. De middelen die nodig zijn om onze missie te bereiken, verwerven we hoofdzakelijk via fondsenwerving; samen met een team van bekwame professionals en gemotiveerde vrijwilligers. We besteden hierbij veel aandacht aan professionele branding en communicatie.   Een internationale organisatie en een gamechanger worden zijn sleutelelementen in het realiseren van onze missie.

Naar het voorbeeld van Damiaan staat Damiaanactie open voor iedereen en duldt geen enkele vorm van discriminatie. We  dragen zorg voor elke getroffen persoon, vrijwilliger en medewerkers. Nationaliteit; taal; huidskleur; leeftijd; geslacht; sociale achtergrond; cultuur; of filosofische, religieuze, seksuele of politieke overtuiging spelen hierbij geen enkele rol.  

Elke persoon binnen Damiaanactie neemt initiatief, en is verantwoordelijk voor de goede werking van de organisatie. Damiaanactie zelf, iedereen in de vereniging en alle samenwerkende belanghebbenden hebben de plicht ten opzichte van de organisatie en de maatschappij om zoveel mogelijk bij te dragen aan het bereiken van de nagestreefde doelstellingen, en optimaal gebruik te maken van de beschikbare middelen. Maar ook om over resultaten te rapporteren door middel van open en regelmatige communicatie.

Wij plaatsen mensen in het hart van onze organisatie: getroffen personen, donateurs, medewerkers, vrijwilligers, partners en sympathisanten. We hechten veel belang aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan, en rekening houden met elkaar. Respect betekent het waarderen van eenieder, en het erkennen van ieders sterke punten, vaardigheden en prestaties.  

Damiaanactie hanteert algemeen aanvaarde sociale en ethische principes. Dit geldt voor al haar activiteiten en relaties door middel van woorden, acties en gedrag.

Meer geïnspireerd geraken over Damiaan en Damiaanactie? Klik: https://damiaanactie.be/inspirerende-figuren/

Wil je Damiaanactie steunen met een gift. Dat kan op rekeningnr: BE05 0000 0000 7575

Maak mee het verschil! Met elke 50 euro red je iemands leven.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.