CULTUURPROJECT DIESEGHEM Stile Galante – Tussen Bach en Mozart

CULTUURPROJECT DIESEGHEM Stile Galante – Tussen Bach en Mozart

Het ensemble Stile e Gusto sluit de 42ste cyclus van Cultuurproject Dieseghem af op dinsdag 9 mei 2023. Dit dynamisch ensemble bestaat uit de vaste kern Ilse Barbaix (hobo/barokhobo) en Dieter Van Handenhoven (orgel/klavecimbel). Soms worden bevriende musici uitgenodigd om in gevarieerde muzikale bezettingen het barokke en klassieke kamermuziekrepertoire te verkennen en uit te voeren.

‘Stile e Gusto’ tracht artistiek hoogstaande programma’s dicht bij het publiek te brengen. Steeds stijlbewust en met goede smaak. Met als motto Stile Galante – tussen Bach en Mozart – brengen ze op 9 mei in Mortsel op orgel en hobo werk van Johann Ludwig Krebs, Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Wilhelm Hertel.

Ilse en Dieters muzikale wegen kruisten elkaar aan het conservatorium van Brussel. Vanuit hun gemeenschappelijke liefdes voor kamermuziek en historische uitvoering bouwden ze een repertoire uit als duo. Ze deden elk afzonderlijk ervaring op in verschillende orkesten waaronder Collegium Instrumentale Brugense, Opera Ballet Vlaanderen, Il Fondamento, Bach Plus en Brussels Philharmonic.

Praktisch
Dinsdag 9 mei 2023 om 20.15 uur ensemble ‘Stile e Gusto’ in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74, Mortsel). Nadien praten we na in het Dieseghemhof (Osylei 43) met de uitvoerders.

Tickets: 13 euro via neuriske@telenet.be, tel: 03 2950204 of aan de kassa vóór het concert. Giro BE59 0689 0002 4126. De kaarten zijn niet genummerd, wie vroeg komt kiest dus uit de beste plaatsen.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.