CULTUURPROJECT DIESEGHEM Ensemble Tamburini – “Ontmoetingen”

CULTUURPROJECT DIESEGHEM Ensemble Tamburini – “Ontmoetingen”

Dinsdag 5 december 2023 is Ensemble Tamburini aan de beurt op de tweede concertavond van de 43ste cyclus van Cultuurproject Dieseghem. Tamburini is in 2012 gegroeid uit het ensemble Tamboerijn, waarvan alle leden naast volksmuziek ook actief waren in de renaissancemuziek. De groep is aangevuld met twee gambistes om een nog kleurrijker palet mogelijk te maken. Hun repertorium omvat muziek van de 13e tot de 18e eeuw en bestaat vooral uit renaissancemuziek. Tevens staan middeleeuwse dansen, westerse en oosterse volksmuziek op hun programma. Het instrumentarium bevat diverse blokfluiten, viola da gamba’s, mandoline, barokgitaar, luiten, klavier en accordeon. Maar er zijn ook exotische en middeleeuwse instrumenten zoals kamanche, ud, portatief orgel, gemshoren en setar. Het achtkoppig ensemble bespeelt in totaal zo’n vijfentwintig verschillende instrumenten. Een belevenis!

In het kader van Cultuurproject Dieseghem brengt Tamburini hun nieuw programma ‘Ontmoetingen’. Rode draad in het programma zijn de kruistochten, maar de groep speelt naast middeleeuwse melodieën ook renaissance- en westerse en oosterse volksmuziek.

Praktisch

Dinsdag 5 december 2023 om 20.15 uur concert in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74, Mortsel). Nadien napraten met de uitvoerders in Dieseghemhof (Osylei 43).

Tickets: 13 euro via neuriske@telenet.be, 03 295 02 04 of aan de avondkassa.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.