Cultuurproject Dieseghem: Briljant jong talent –  Kobe Rodyns, trompet

Cultuurproject Dieseghem: Briljant jong talent –  Kobe Rodyns, trompet

Op dinsdag 5 maart 2024 sluit de 43ste cyclus van Cultuurproject Dieseghem af met een jong trompet talent. Het is dan immers de beurt aan Kobe Rodyns.
Begeleid op piano door zijn vader Bart brengt de 11-jarige Kobe een waaier ’trompetklassiekers’, plus werk van o.a. Pascal Proust, Dirk Caluwaerts, Jan Haderman en Jo Elbert.
Kobe komt uit een gezin van professionele muzikanten, zijn mama Martine Beernaert is een violiste en zijn papa Bart Rodyns is organist, klavecinist en speelt piano. Zijn twee oudere zussen spelen viool.  Viool was trouwens ook zijn eerste instrument maar toen Kobe vijf jaar oud was,  werd hij begeesterd door de trompet. Dat hij inderdaad een jong talent is, bewijzen de vele prijzen die hij al heeft binnengehaald, hoewel hij bij die wedstrijden  telkens de jongste in zijn afdeling was.

Zijn geheim is veel oefenen en een goede begeleider hebben. Die heeft hij want zijn papa Bart begeleidt hem op de piano tijdens de wedstrijden. Zijn ander geheim is een goede leraar en deze is Arthur Vanderhoeft.  Is het dan te verwonderen dat Kobe in 2023 enkele belangrijke nationale muziekprijzen behaalde?

  • Eerste Prijs op het Premier Concours National de Trompette te Namen
  • De 2e plaats op het Belgisch kampioenschap voor solisten (Sonatina 2023)

Kobe wil graag professioneel muzikant worden en nog meer blaasinstrumenten bijleren. Zo bijvoorbeeld ligt de natuurtrompet, de voorloper van de moderne trompet maar dan zonder ventielen, al op zijn ‘instrumenten palet’.  Kobe zal dus nog veel noten blazen en is van start gegaan voor een schitterende muziekcarrière. We zullen hem later waarschijnlijk terugvinden bij de grootste orkesten.Praktisch
Dinsdag  5 maart  2024 om 20u15 concert door Kobe Rodyns en vader Bart  in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74, Mortsel). Nadien napraten in Dieseghemhof (Osylei 43).   
Tickets:  €13 euro via neuriske@telenet.be,  tel: 03 295 02 04 of avondkassa.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.