CULTUURPROJECT DIESEGHEM Brassery Blends – een smaakvolle mix van muziekstijlen en klankkleuren

CULTUURPROJECT DIESEGHEM Brassery Blends – een smaakvolle mix van muziekstijlen en klankkleuren

Cultuurproject Dieseghem ontvangt op dinsdag 7 maart 2023 het Koperkwintet Brassery. Dit ensemble wil de veelzijdigheid van de koperblazers in de kijker zetten met kwaliteitsvolle voor een groot publiek toegankelijke concerten en muziektheater.

Brassery streeft naar een programma met de talloze klankkleuren en mogelijkheden van de koperblazers in verschillende muziekstijlen. Zowel originele werken voor koperkwintet als eigen arrangementen komen aan bod. Uitvoerders zijn Marc Goris (trompet), Bert Mees (trompet), Hans Verhulst (hoorn), Tommy Verschoore (trombone) en Tobe Wouters (bastuba). Op het programma werken van o.a. J.S. Bach, M. Kamen, Ch. Chaplin, R. Rodgers en A. Piazzolla.

Omdat het dit jaar 80 jaar geleden is dat Mortsel op 5 april 1943 een van de zwaarste bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog moest ondergaan, zal Brassery tevens het tweede deel ‘Elegy for a Child’ uit ‘Triptiek voor 5 april’ van Guy Cuyvers brengen.

Praktisch

Dinsdag 7 maart 2023 om 20.15 uur Koperkwintet Brassery in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74, Mortsel). Nadien praten we met de uitvoerders na in het Dieseghemhof (Osylei 43).

Tickets: 13 euro via neuriske@telenet.be, tel: 03 2950204 of aan de kassa vóór het concert. Giro BE59 0689 0002 4126. De kaarten zijn niet genummerd. Wie vroeg komt kiest dus uit de beste plaatsen.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.