Beginnen bij het begin.

Beginnen bij het begin.

In onze werkgroep verkondiging voor volwassenen organiseren we al jaren heel wat activiteiten. U kent wellicht de initiatieven tijdens de sterke tijden (advent en vasten) en ook de aandacht voor de documenten uit Rome, de avonden over de evangelisten… Maar er zijn ook workshops tijdens de familiedagen van de vormselwerkingen…

Met de werkgroep proberen we ervoor te zorgen dat we met deze initiatieven een heel uiteenlopend aanbod voorzien zodat vele mensen zich kunnen aangesproken weten. Toch is er een groep die nog niet aan bod is gekomen. Mensen die op zoek zijn naar het abc van het geloof. Begin gewoon eens bij het begin, hoe gaat het dan?

Gelukkig moeten we hiervoor niet zelf het warme water uitvinden, maar kunnen we terecht bij Alpha. Dit project begon in Londen en heeft de voorbije tientallen jaren al miljoenen mensen in vele landen van de wereld kunnen begeesteren. Zoals de naam het zegt begint het bij de alpha, de eerste letter van het Griekse alfabet, het begin dus.

In een volgende nieuwsflash krijgt u meer concrete informatie, want iedereen is welkom ook wie al heel wat jaren in de kerk komt. Op dit moment willen we eerst en vooral uw gebed vragen voor dit initiatief. Wil aub in uw gebeden Gods zegen vragen voor mensen die zoekende zijn. Bid dat Gods heilige Geest mensen mag aanmoedigen om meer te leren over Jezus en de Blijde Boodschap. En spreek vooral mensen aan en zeg hen dat ze heel welkom zijn.

We geloven dat ook in onze pastorale eenheid dit initiatief vele mensen zal kunnen begeesteren.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.