Bedevaart naar de grot met Immaculata

Bedevaart naar de grot met Immaculata

Op 7 mei gingen een honderdtal bewoners van Woonzorgcentrum Immaculata op bedevaart naar de Lourdesgrot. Met de vlag voorop en begeleid door de politie trokken ze door de straten. Te voet, met rolstoelen of rollators, en met vele vrijwilligers, waaronder de leerlingen van … kwam de stoet onder de lentezon en een briesje bij de grot aan.

Myriam Liénard van de pastorale dienst vertelde er uit het leven van de nogal eigenzinnige maar vrome Bernadette, aan wie de ‘jongedame in het wit’ was verschenen. Ze heeft haar op verschillende plekken in de buurt van Lourdes gezien en gehoord. Een verhaal van onwrikbaar geloof en toewijding, kwetsbaarheid en kracht. Bernadette werd niet geloofd, zelfs na meer dan vijftien verschijningen, waarin Maria ook boodschappen doorgeeft. Pas vele jaren later wordt ze ernstig genomen en bouwt men een kapel, later een basiliek: Lourdes wordt een pelgrimsoord. Bernadette blijft echter eenvoudig leven, gaat naar het klooster in Nevers, mag niet meer spreken over de verschijningen en blijft “bidden voor de zondaars”, zoals de Dame haar had gevraagd.

De vertelling werd afgewisseld met Marialiederen en gebeden. Nadien werden kaarsen gebrand. Dit alles onder een stralende lentezon!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.