Alles begon met God

Alles begon met God

Velen zullen spontaan de eerste woorden herkennen van een mooi lof- en danklied op de schepping. Het begrip schepping verwijst immers meteen naar God. Geen enkele mens is de bron van het eigen leven laat staan van de aarde in haar geheel. Het is goed dat te blijven beseffen en voorzichtig naar omhoog te kijken. Dank u wel God voor deze mooie schepping waarin wij mogen leven.

Op die manier worden we als christen ook meteen opgeroepen om zorgzaam om te gaan met de aarde die ons huis is. Ecologie zou voor christenen dan ook geen modieus woord mogen zijn, maar een ingebakken grondhouding. Met dankbaar respect stappen we rond in onze wereld en trachten we te leven op een manier die de draagkracht van de natuur niet te boven gaat.

Dat is voor Westerlingen niet zo eenvoudig. We zijn gewend geraakt aan een heel luxueuze levensstandaard die niet alleen onze aarde, maar ook onze medemens tekort doet. Daarom roept paus Franciscus in zijn encycliek Laudato si ook op om zorg voor de natuur altijd te laten samengaan met de zorg voor de medemens. Dat kunnen we maar als we de schepping en onze medemens zien als een blijk van liefde van God zelf want alles begon met God.

Dat vieren we op de eerste zondag van september die ook scheppingszondag is en meteen ook de eerste kruispuntviering van het werkjaar. Welkom in de kerk van Heilig Kruis op zondag 3 september om 11u.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.