Alle vijf op een rij

Alle vijf op een rij

Met de start van de advent kijken we vooruit naar wat komen zal. Dat doen we ook met onze pastorale eenheid en dan kijken we naar het feestjaar 2024. Het is een jaar waarin een aantal feestelijke dingen samen komen en we willen daarbij twee begrippen centraal stellen: dankbaarheid en zegening. We zeggen God en elkaar dank voor alles wat geweest is en we vragen Gods zegen voor de weg die we samen willen gaan.

Op onze reis doorheen het feestjaar zijn er 5 belangrijke etappes en we nodigen u uit om naar Godsvrucht en vermogen hieraan deel te nemen. Om u tijdig te informeren zetten we nu al deze initiatieven op een rij:

Starten doen we op vrijdag 1 maart met ons vrijwilligersfeest. Je houdt het werkelijk niet voor mogelijk hoeveel handen, voeten, harten en hoofden Jezus heeft gevonden om te helpen gestalte te geven aan Zijn gemeenschap hier midden onder ons. Al wie dus meewerkt in tuinen of catechese, al wie zingt of organiseert, al wie poetst of verzorgt, al wie vergadert of voorgaat, al wie leest of schikt en nog zoveel meer… jullie zijn allemaal welkom op vrijdagavond 1 maart. De locatie maken we nog bekend.

Op zaterdag 16 maart is er een dankviering in de kerk van Sint-Benedictus gewoon tijdens de viering van 17u. We danken voor de diakenwijding van pastoor Tom 20 jaar geleden en voor zijn vijftigste verjaardag en bidden om de Heilige Geest in zijn werk. Iedereen is welkom ook voor een klein glaasje net na de viering.

Er is een eeuwenoude traditie om vanuit Mortsel dorp op bedevaart te gaan naar Scherpenheuvel op de zaterdag voor Pinksteren. In ons feestjaar willen we ook een bedevaart een plekje geven, maar we zullen u wel de keuze laten tussen de hele tocht te voet of een stuk ervan, misschien gaat u wel liever met de fiets en zelfs wie met de auto naar de slotviering wil komen is heel erg welkom. We vragen ook Maria’s zegen over onze gemeenschap.

Het kamp van 3 tot en met 6 juli bij de paters Kapucijnen in de Meerseldreef wordt zeker iets om naar uit te kijken. Het wordt een kamp waar iedereen welkom is, van jong tot oud… Wie wil zal binnen kunnen slapen op een bed of een eigen matje, er is buiten ruimte zat voor tenten én er is zelfs plek voor enkele mobilhomes en caravans. In het programma is er ruimte voor verdieping, verstilling en gebed én natuurlijk ook ontspanning en ontmoeting. We dromen ervan om toch met een 100tal op kamp te gaan.

Klap op de vuurpijl wordt natuurlijk het slotfeest van deze reeks op 15 september 2024. Het is dan exact 5 jaar geleden dat de start van de pastorale eenheid Heilige Maria Magdalena gevierd werd. Dat is natuurlijk een schitterende reden om God te danken én de zegen te vragen over de komende periode. Onlangs stuurde de bisschop een brief waarin ook de Heilige Thomas werd vermeld. Voorlopig is die nog geen patroonheilige van onze PE (grapje), maar we vieren in die periode wel het 20jarig priesterjubileum van pastoor Tom. In dit weekend zal de viering in de basiliek de enige viering zijn binnen onze pastorale eenheid.

Voila, het is goed mogelijk dat u links of rechts wordt uitgenodigd om mee te werken, maar schrijf nu alvast deze data in uw agenda we hopen u massaal te mogen ontmoeten.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.