Al gehoord van Projecten Heilige Maria Magdalena?

Al gehoord van Projecten Heilige Maria Magdalena?

We hebben het geweldige geluk te mogen leven in een pastorale eenheid die van aanpakken weet. Het éne na het andere initiatief ziet het licht dat kan u zien op de website, in talloze flyers, affiches…
Toch merken we tegelijk dat niet alles helemaal gesmeerd verloopt. Soms heeft het te maken met de manier van aanpakken. Soms doen we te vaak beroep op steeds dezelfde mensen, soms is er te weinig tijd om iets goed door te denken voor we van start gaan…

Daarom werken we sinds begin november in onze pastorale eenheid met een projectmedewerker. Om het met een boutade te zeggen. De projectmedewerker moet zichzelf overbodig maken door de zaken efficiënter te organiseren, werkgroepen te ondersteunen zodat ze goed uit de startblokken geraken… De projectmedewerker moet dus zeker niet alles zelf doen, maar vooral ondersteunen en faciliteren.

We zijn de Heilige Geest super dankbaar dat we Elise Verlaeckt bereid hebben gevonden deze job alvast voor 1 jaar op zich te nemen. Ze krijgt hiervoor 13 uur per week wat mooi is, maar tegelijk betekent dat niet alles meteen kan veranderen. Na 1 jaar zullen we evalueren of en hoe we met deze functie verder zullen werken.

Elise werkt dus aan Projecten die de werking van de pastorale eenheid nog meer mogen verbeteren en optimaliseren.

Zo wordt er gewerkt aan een efficiënt draaiboek voor de jaarmarkten Edegem en Mortsel. Een ander project bestaat uit het samenstellen van een technische ploeg voor het patrimonium Mortsel – Edegem.

Een technische ploeg die op vaste en variabele tijdstippen werkzaamheden zal uitvoeren in Den Wolschaerder, Dieseghemhof, het parochiesecretariaat Johannes 23 en de Vestinglaan, de St. Jozefsite en het Elzenhof in samenwerking met een vernieuwde, fijne ploeg van de administratie.

Kleinere projecten, zoals het opwaarderen van de vergaderlokalen in Johannes 23, krijgen de tijd en kans om te groeien.

Dit willen we dan ook in onze pastorale eenheid doen doorheen de projecten: verbonden groeien als gemeenschap.

Doe je mee? We zijn alvast op zoek naar een technisch verantwoordelijke Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.