850 kaarsen voor 850 jaar Edegem

850 kaarsen voor 850 jaar Edegem

In het voorjaar kwam het idee om deel te nemen aan de activiteiten voor 850 jaar Edegem. Immers iedere vereniging mocht een project indienen. Maar wat konden wij doen als Pastorale Eenheid? Na wat denkwerk kwamen we tot kaarsen en de grot. We gingen voor 850 kaarsen en op 7 oktober een evenement aan de grot.

Een volgende stap, prijzen opvragen, welk type kaars, logo, het kenbaar maken op de site van 850 jaar Edegem.

Het werden windlichtjes met het logo van 850 jaar, een kort bericht  op de site, verkoopprijs 3€, een aankondiging in het parochieblad en op de website, het startschot was gegeven.

De verkoop werd gestart bij de jaarmarkt in Edegem, de eerste 300 kaarsen werden verkocht, de kop was er af.
Tijdens de jaarmarkt in Mortsel en in de kerken na de vieringen werd er verder verkocht.
Toch bleef het spannend of we de 850 stuks gingen halen, want 7 oktober naderde.
Nog een oproep door Pastoor Tom tijdens de mededelingen en het einddoel, in dit geval, het eindgetal kwam in zicht. 

Zaterdag 7 oktober, om 17.30u werd er door een heel team begonnen met het aansteken van de kaarsen en ze uit te zetten op de weg aan en rond de grot, het cijfer 850 stond centraal voor de grot.

Wat we in september hadden durven hopen, kwam naderbij, waren het er 850? Nog enkele volle dozen bleven staan en wat bleek er brandden 900 kaarsen.

Om 19u ging Pastoor Tom voor in een korte bezinning, het was die dag het feest van de H. Maria van de Rozenkrans.
Het werd een intens, sereen en warm moment, met  een 170 aanwezigen. 
Wat in het voorjaar begon als een plan, kreeg op 7 oktober een mooi einde, een hartverwarmend gebeuren, waarvoor ik zeer dankbaar ben.
De aanwezigen waren dankbaar voor het initiatief en de vraag of er volgend jaar weer zo een moment komt, werd dikwijls gesteld. Het antwoord hierop laten we nog even open.

Tenslotte nog een woord van dank aan alle kopers van de kaarsen, het Basilicakoor, de misdienaars, de lectoren en in het bijzonder aan Pastoor Tom om het slotgebeuren te leiden.

Ook dank aan Mortsel TV om alles in beeld te brengen, Foto’s van Dirk, Annick en DS-Drones en video van mortsel TV kan u HIER bekijken!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.