85 jaar St.-Jozef Mortsel

85 jaar St.-Jozef Mortsel

Toen de mensen op zondag 5 mei de kerk binnen kwamen leek alles zoals altijd, behalve dat er achteraan in de kerk een lange tafel stond met (nog lege) glazen en schaaltjes. Je hoorde iedereen haast denken: “Wat zou er te vieren zijn?” want het was natuurlijk was het wel duidelijk dat er “iets” te vieren was.

Dat bleek pas op het einde van de viering. Na de mededelingen nam Ann het woord om namens de pastorale eenheid de parochiegemeenschap geluk te wensen met het 85-jarig bestaan van de parochie St.-Jozef. Zij had ook een groot boeket bloemen bij, eigenlijk bedoeld voor alle parochianen. Ze zette ze, begeleid door een warm applaus, in een vaas voor het altaar en we mogen ervan uitgaan dat ze zullen gebruikt worden om in deze meimaand het kapelletje te versieren dat zoals ieder jaar bij het altaar staat.

Sinds november 2023 is er in de St.-Jozefparochie weer af en toe een eucharistieviering. Iedere eerste zondag van de maand mogen we daarvoor rekenen op pater Hugo De Deckere. En ook hij werd in de bloemetjes gezet. Dat was een beetje voor zijn engagement voor onze gemeenschap, maar vooral omdat hij 50 jaar geleden tot priester gewijd werd. Dat “in de bloemetjes zetten” gebeurde voor hem met een boekenbon. Hij blijkt namelijk graag te lezen en heus ook wel eens iets anders dan zijn brevier. Met een welgemeend applaus drukten de aanwezigen een hartelijk proficiat uit bij dit gouden priesterjubileum.

Het werd een mooie viering met een gezellige receptie nadien.

Dirk Mahieu

Van harte proficiat aan gans de gemeenschap vanwege gans de pastorale eenheid. De foto’s spreken… Met dank aan Guido Hapers.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.